Matthijs Boon

"Wat me drijft is het verbinden van theorie en praktijk en met concrete adviezen onze opdrachtgevers in korte tijd verder helpen. Dit staat centraal in mijn werk bij Horvat & Partners: het zijn kortlopende opdrachten, met groot belang voor de opdrachtgever, over de gehele breedte van de civiele techniek, en waarbij het soms nodig is om diep in de materie te duiken.”

 

Matthijs houdt zich onder meer bezig met de analyse van processen, risico’s en veiligheidsvraagstukken, maar ook met audits op projecten en het toetsen van kostenramingen. Hij heeft ervaring met zowel brede, multidisciplinaire vraagstukken, als met diepgaande, specialistische onderzoeken. Dit binnen de hele breedte van de civiele techniek: van spoor tot water en van wegen tot civiele constructies. Ook is Matthijs bekend met de (politiek) gevoelige context waarbinnen dergelijke onderzoeken vaak plaatsvinden.

Matthijs gaat bij elke audit, review of onderzoek in korte tijd door tot de kern en schroomt niet om kritische vragen te stellen. Hij is pragmatisch, analytisch sterk en werkt doelgericht. Dat komt van pas omdat onze opdrachtgevers vaak op korte termijn inzicht nodig hebben op uiteenlopende vraagstukken.

Matthijs zijn specialisme ligt op het gebied van waterveiligheid. Hij is afgestudeerd in waterbouwkunde aan de faculteit Civiele Techniek van de Technische Universiteit Delft en werkte daarna vijf jaar bij ingenieursbureau Witteveen+Bos op het gebied van waterveiligheid. Daar was hij als projectleider onder meer verantwoordelijk voor het bepalen van het overstromingsrisico van verschillende dijkringen in het kader van het project Veiligheid Nederland in Kaart 2. Vanuit Horvat & Partners is Matthijs betrokken bij verschillende grote Nederlandse waterbouwkundige projecten en studies, waar hij opdrachtgevers adviseert over technisch inhoudelijke vraagstukken, maar ook over de contractuele en beheersmatige consequenties daarvan.