Pieter Roeleveld

“Wanneer je politieke belangen, managementaandacht en de operationele uitdagingen op één lijn kan brengen, zijn structurele verbeteringen mogelijk met impact. Daarin bijt ik me vast en kijk ik altijd één stap vooruit.”

 

In een complex speelveld van belangen en uitdagingen een analyse maken en richting geven om de opdrachtgever optimaal te kunnen helpen. Om dat goed te kunnen doen, moet je het hele speelveld snappen: van de politiek tot het management en de operatie. Daar ligt de sleutel tot succes en daar ligt ook precies de kracht van Pieter.

Pieter is een ervaren adviseur/projectmanager en sparringpartner voor zowel het hoger management als de uitvoering met veel ervaring in de infrastructuur. Hij heeft dit gedaan in verschillende rollen: als projectmanager Infra en ICT, corporate controller en als inkoopstrateeg. Pieter kan zowel audits uitvoeren als een strategie uitwerken en implementeren. Zo was hij bijvoorbeeld de programmamanager van het ‘bottom up’ opnieuw opbouwen van de financiële prognose van beheer, onderhoud en vervangingen van de volledige spoorse infrastructuur in de komende decennia. Daarbij was hij ook verantwoordelijk voor de afstemming met het bestuur van de uitvoeringsorganisatie en het beleidsdepartement.

Voor Horvat werkte Pieter ruim tien jaar bij ProRail. Eerder heeft hij gewerkt bij het toenmalige ministerie van Infrastructuur en Milieu en bij Rijkswaterstaat via het Rijkstraineeship. Pieter studeerde Werktuigbouwkunde en deed een master Biomedical Engineering in Delft.