Joosje vertelt over haar ervaringen als student consultant bij Horvat & Partners (21/02/2023)

Joosje Klerks is bezig met haar master Waterbouwkunde aan de TU Delft met een specialisatie in waterbouwkundige constructies. Ze combineert deze studie met haar werkzaamheden bij Horvat als student consultant. In dit interview vertelt Joosje over haar ervaringen bij Horvat.

 

Hoe ben je bij Horvat terecht gekomen?

Ik heb Horvat leren kennen tijdens een lunchlezing van Het Waterbouwdispuut op de TU Delft. Daar vertelden twee adviseurs van Horvat enthousiast over hun werk en enkele projecten waaraan zij hebben gewerkt, zoals een faalkansanalyse op de Afsluitdijk en een oplossing voor selectieve zoutonttrekking. Het viel mij gelijk op dat Horvat vooral bij de grote infrastructuurprojecten van Nederland betrokken is en dat het advieswerk heel afwisselend is.

Later heb ik bij een ander bedrijvenevenement enkele collega’s van Horvat wat uitgebreider kunnen spreken over het bedrijf en de inhoud van de projecten. De vraagstukken van de projecten kunnen erg variëren, bijvoorbeeld een risicoanalyse, evaluatie van een project of de projectfinanciën, audit of (technisch) onderzoek. Daarbij blijft er altijd een connectie met het civieltechnische vakgebied. Dit maakte me enthousiast waardoor ik uiteindelijk heb gesolliciteerd bij Horvat voor de positie van student consultant.

 

Wat voor werk doe je als student consultant?

Vanaf dag één mocht ik meewerken aan verschillende projecten, zoals een capaciteitsanalyse bij Rijkswaterstaat en een analyse op een kostenraming voor het infrastructuurproject Zuidasdok. Dit doe ik binnen een projectteam van Horvat (onder aansturing van een senior adviseur). Ik was positief verrast over de rol die ik kreeg in dit team. Zo krijg ik de verantwoordelijkheid om documenten voor opdrachtgevers voor te bereiden of uit te werken en neem ik deel aan overleggen over deze documenten met de opdrachtgever. Hierdoor zie je het belang van de kwaliteit van je werk en het zorgt voor een leuke en leerzame afwisseling op de kantoordagen. Ook heb ik hierdoor een beter beeld gekregen hoe consultancywerk er in de praktijk aan toegaat.

 

Wat vind je hiervan het leukst?

Het meewerken aan een civiel project in de praktijk naast het theoretische werk van mijn master op de TU Delft, vind ik erg interessant en motiverend. Er komt veel meer kijken bij een dergelijk project dan je uit een studieboek kan opmaken. Ook heb ik de mogelijkheid gekregen om bij Horvat interne cursussen te volgen om bepaalde vaardigheden te ontwikkelen, zoals efficiënt leren werken met Excel.

Daarnaast is Horvat de ideale werkgever voor een student wat betreft flexibiliteit en diversiteit. Je bent vrij om zelf je werkdagen in te plannen en er wordt je een breed scala aan projecten geboden die je van binnenuit kunt meemaken.

Tot slot is de sfeer bij Horvat erg goed, waardoor ik met plezier naar kantoor ga. De groep is relatief klein, wat het makkelijk maakt om iedereen snel te leren kennen. Op kantoor wordt er hard gewerkt, maar er is ook ruimte voor gezelligheid. Zo wordt er altijd samen geluncht en zijn er regelmatig borrels.

 

Ook geïnteresseerd om bij Horvat te werken? Neem contact op met Maartje via maartje.godfroy@horvat.nl voor een kennismakingsgesprek.

news