Stageopdracht: tunnelveiligheid versus beschikbaarheid

Horvat & Partners zoekt een ondernemende stagiair die naast een technisch inhoudelijke uitdaging geïnteresseerd is in de hele breedte van infrastructuurprojecten, zoals projectfinanciën, projectmanagement en contractering.

  • Ben jij masterstudent Hydraulic Engineering / volg je het vak Probabilistic Design?
  • En gefascineerd door de aanleg van grootschalige infra-projecten?
  • Wil jij weten hoe het echt zit?

Dan zoeken wij jou!

 

Wat ga je doen?

Op maandag 27 maart 2017 beschadigde een brand in de Schipholtunnel 70 kabels van de technische installatie, waardoor ongeveer 50 veiligheidssystemen niet meer functioneerden. Rijkswaterstaat sloot naar aanleiding hiervan de tunnel in de richting van Den Haag, omdat de veiligheid in de tunnel zonder de defecte systemen niet gegarandeerd kon worden.

Door de abrupte sluiting ontstond een “enorm verkeersinfarct” in de Randstad, met grote maatschappelijke ontwrichting en hoge kosten als gevolg. De situatie was vanuit de tunnel bezien echter wel veilig; de genomen maatregel sloot immers (vrijwel) alle mogelijke tunnelveiligheidsrisico’s uit. Dit incident illustreert het spanningsveld tussen de veiligheid en beschikbaarheid van tunnels tijdens calamiteiten: hoge veiligheid leidt tot beperkte beschikbaarheid (en vice versa).

Binnen deze stageopdracht voer jij een risicoanalyse uit om te bezien of de situatie zoals die zich heeft voor gedaan tijdens de calamiteit in de tunnel voldeed aan de normen voor het maximaal groepsrisico per jaar (0,1/N2 per kilometer tunnelbuis per jaar). Vervolgens onderzoek jij of er andere beheersmaatregelen (bijv. een verlaging van de maximum snelheid in de tunnel) genomen konden worden die voldeden aan de groepsrisiconorm én hadden geleid tot een kleiner verkeersinfarct en dus lagere maatschappelijke kosten.

Daarnaast ben je als junior adviseur betrokken bij andere projecten van het bedrijf. Omdat de doorlooptijden van onze opdrachten vaak kort zijn, stemmen we bij aanvang van de stage in overleg de andere werkzaamheden af.

 

Wat vragen wij?

Horvat & Partners is per direct op zoek naar een stagiair om ons kantoor te komen versterken. We zijn op zoek naar een masterstudent die analytisch sterk is, brede interesse heeft en op zoek is naar ervaring in de praktijk. We verwachten een proactieve houding, vakinhoudelijke kennis, uitstekende schriftelijke en mondelinge communicatie en zelfstandigheid.

De duur van de stage is minimaal 8 weken. Naar aanleiding van je beschikbaarheid stemmen we het aantal dagen per week af.

 

Wat bieden wij?

Horvat & Partners is een onafhankelijk adviesbureau dat zich inzet voor perfect lopende infraprojecten- en organisaties. Wij geven dit vorm door publieke opdrachtgevers in de infrastructuursector met audits, evaluaties en advies te ondersteunen. Ons werk bestaat uit het in korte tijd vergaren en analyseren van informatie ten aanzien van complexe projecten, processen en problemen.

Onze adviseurs hebben een technisch academische achtergrond gecombineerd met een brede interesse in disciplines buiten de civiele techniek. Onze projecten kennen naast een technische vaak ook een juridische, financiële, organisatorische of veiligheidscomponent. Indien we binnen kantoor niet beschikken over de benodigde kennis, worden externe, onafhankelijke adviseurs opgenomen in ons team. Je werkt dan ook regelmatig samen met experts uit een breed opgezet netwerk. Je wordt bij je opdracht inhoudelijk begeleid door een ervaren senior adviseur.

Ons kantoor is gevestigd in het centrum van Delft, op twee minuten lopen van het station. Voor de opdracht ontvang je reiskosten- en stagevergoeding.

 

Heb je vragen?

Solliciteren kan door jouw cv en motivatie te sturen naar Maartje Godfroy. Bij wederzijdse interesse nodigen wij jou graag uit voor een kennismaking bij ons op kantoor. Een assessment of casestudie kan onderdeel zijn van de sollicitatie.

Bekijk onze website www.horvat.nl, specifiek de referentieprojecten, voor aanvullende informatie. Voor nadere informatie over de stageopdracht kun je contact opnemen met Maartje Godfroy, 085-750-50-50, maartje.godfroy@horvat.nl.